PIIRA - PIIRAINEN - PIIROINEN - PIIRONEN - PIIRANEN

Kuvatunnistus

Tässä kuvassa olevan henkilön nimi lienee Erik Piirainen. Kuvan lähettänyt Aulis Hirvelä Vantaalta kirjoittaa:
"Isoisäni Frans Hirvelä (aiemmin Praksi) on saanut Erik Piiraiselta postikortin, jossa on hänen kuvansa, noin 1910-20 luvulla. Tarkka päivämäärä ei ole tiedossa. Kortti on lähetetty Kanadasta, jossa on myös lähettäjän osoite. En tiedä tarkkaan isoisäni ja Erikin yhteyttä, mutta molemmat olivat The Empress Of Ireland laivan onnettomuudessa 1914. Ehkäpä se on yhteys. Arvioisin Erikin syntyneen noin 1890. Erik on voinut jäädä myös Kanadaan. Jos Erik kuuluu teidän sukuun, niin saisinko siitä palautetta."

Passitietojen pohjalta olisi muutama vaihtoehto (Jorma Piirainen):

1. Piirainen, Erkki s. 24.4.1888 Kuhmossa talokkaan Esko Piiraisen ja Tiina Kähkösen poikana (Vepsä 1 Pihlajavaara, Kuhmo).
Hän on saanut 2.7.1909 passin Amerikkaan ja 21.7.1909 lähtenytkin Titanialla Suomesta Englantiin ja sieltä edelleen Saxonialla Atlatin toiselle puolen.

2. Piirainen, Erkki s. 23 1. 1875 Kuhmossa talokkaan Josef Piiraisen ja Maria Komulaisen poikana (Lammasperä 14 Selkäjärvi, Kuhmo).
Hän lienee saanut passin marraskuussa 1902 passin Amerikkaan ja 12. 11.1902 lähtenytkin Suomesta Englantiin Arcturus-laivalla ja sieltä edelleen New England-laivalla Suuren veden toiselle puolella.

Erkki meni Amerikassa naimisiin ja hänelle syntyi Arne-niminen poika. Arnella on kolme poikaa ja tytär. Nuorin pojista, Carl, on toiminut USAir Forcen lentäjänä.

3. Piirainen, Erik s. noin 1888

On lähtenyt matkustajatietojen mukaan 38 vuotiaana 15.9.1926 Suomesta Oberon-laivalla Englantiin ja sieltä Alaunialla Kanadaan. Matkakaumppaneina ovat olleet Sophia ja Yrjö Piirainen.

4. Ei kukaan edellisistä vaan aivan joku muu?

Yhteystiedot: puheenjohtaja@eskilpiira.fi, sihteeri@eskilpiira.fi, varapuheenjohtaja@eskilpiira.fi, rahastonhoitaja@eskilpiira.fi

Sivuston teknisissä asioissa ota yhteytt webmaster@eskilpiira.fi.