PIIRA - PIIRAINEN - PIIROINEN - PIIRONEN - PIIRANEN
Puheenjohtajalta

Sukulaiset

Kauniin ja lämpimän kesän jälkeen voimme hyvillä mielin valmistautua viileämpään kauteen.

Kesäkuun 11 päivä saavutti, kunniajäsenemme, Marjatta Liinaharja 100 v merkkipaalun.
Hänen ja siskonsa Kirsti Peuramon tekemä sukututkimus on alkuvoima, josta
seuramme on liikkeelle lähtenyt. Sukukirjamme sivuilla heistä ja
tutkimustuloksista on erinomaiset kuvaukset.
Tätä kirjaa on vielä muutamia kappaleita saatavilla ja tilauksen voi suorittaa kätevästi
eskilpiira.fi sivujen kautta tahi soittamalla Jormalle (+358400280940)
tai minulle (+358400579453).

Sukuretki Suomen Lappiin ja Norjaan toteutui suunnitelman mukaisena 27 henkilön voimin.
Retkikertomus ja kuvakooste asetetaan syksyn aikana kotisivuille nojatuolimatkaa varten.
Valitettavasti iloista matkatunnelmaa ja laajakulmakuvaa maisemista ei voida välittää, nämä ovat matkalaisten etuoikeus. Jäämeren +8 asteinen suolavesi tuntui ja maistui siellä pulahtaneille.

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) on otettu käyttöön seurassamme. Jäsenrekisterin ja muiden henkilöluetteloiden tallennuksesta tarkempia tietoja saa rahastonhoitajalta. Toiveena lainlaatijoille esitän, että lakia tulkittaisiin asetuksella väljemmin näin mm sukukirjojen julkaiseminen
olisi mahdollista.

Seuraamme Suomen lainsäädännön linjausta ja toimimme sen mukaisesti. Hallituksen päätös ensi kesän sukukokous ajankohdasta ja paikasta tavoittaa Teidät viimeistään marraskuussa jäsentiedotteen mukana.
Toivon syksyn nautintoja aromien, sadonkorjuun kuin säänkin suhteen.

Risto Piironen


0 Kommentit
27 Aug 2018 : Piira


On hanget korkeat nietokset

Sukulaiset

On hanget korkeat nietokset … ja kyllä ne ovatkin ainakin Eskilin asuin seuduilla.

Hallitus on työskennellyt ja linjannut sukuseuran toimintaa monitahoisesti.

Tulevan kesän matkareitti suuntautuu pohjoiseen ja reitin kääntöpisteeksi on alustavasti suunniteltu Hammerfest, Norjassa. Matka on kestoltaan 4 yötä ja lähtö-paluu on Kuhmossa sekä ajankohta tulee olemaan loppukesä ennen ruska-aikaa. Reitillä perehdytään mm sukumme levittäytymiseen ja tavataan mahdollisimman paljon nykyisiä jäseniämme. Tarkka matkareitti hintatietoineen lähetetään seuraavassa jäsenkirjeessä tulevan vuoden maaliskuun aikana. Matka-ajankohta kannattaa huomioida.

Hallituksen työskentelyssä sisäistä työnjakoa on muutettu niin, että johtava sukututkijamme voisi keskittyä enemmän omaan tehtäväkenttäänsä. Myöskin nykytekniikan käyttöönotto mahdollisimman monipuolisesti antaa hallitustyöskentelyyn uusia ulottuvuuksia. Muutokset eivät näy ulospäin jäsenille.

Tukityöllistetyn henkilön palkkaaminen koki toisena vuotena peräjälkeen takaiskun valtiovallan leikattua ko määrärahoja. Näin ollen sukutietojen tallentaminen tietokantaamme on nyt aikalisällä, harmi.

Haluan varmistaa jäsenkirjeiden perilletulon, jossa osoitetietojen oikeellisuus on a ja o. Sen voi tehdä joko netissä, kirjeellä tahi puhelimen välityksellä.

Toivon siunauksellista ja iloista joulun aikaa kaikille sekä onnekasta vuotta 2018.

0 Kommentit
23 Dec 2017 : Piira


Puheenjohtajalta

Sukulaiset

Pitkäksi venähtäneen kirjoitustauon jälkeen lupaan tiivistää tahtia. Ensimmäiseksi mainitsen että eskilpiira.fi toiminta/kokoukset on liitetty tulevan kesän sukujuhlan ohjelma. Samainen ohjelma, lisättynä jäsenille tarkoitettua tietoa, lähetettiin tällä viikolla jäsenmaksunsa maksaneille.
Toivon runsasta osallistujamäärää tilaisuuteen.

Hallituksen työtä on leimannut sukutietojen tallennus sähköiseen muotoon ja ulkopuolista työvoimaa tarvitaan runsaan aineiston vuoksi. Työttömän henkilön palkkaaminen kysyy byrokratian takia ”lehmän hermoja ” ja monipuolista asiantuntemusta. Niiden tallentamattomien tietojen ( viisinumeroinen luku ) tarkistaminen ja liittäminen tietokantaamme vie runsaasti aikaa.

Toinen kiintoisa kohde on päästä todisteellisesti sukumme alkulähteille Suomessa. Viime aikoina siinä onkin nytkähdetty eteenpäin ja voimme saada siitä esimakua kesällä ja tarkempia tuloksia tuonnempana.

Pitkään meitä työllistänyt sukuseurojen verotus käytäntö saatiin verottajan puolelta katsottuna onnelliseen päätökseen. Puoleltamme asiaa hoitanut, Kanslianeuvos Kari T Ahonen Helsingistä, teki suurenmoisen työn ja päätöksen julkitulon jälkeen ei peitellyt pettymystään. Sukuseuramme oikeudellinen asian eteenpäin vieminen on saavuttanut päämääränsä, ellei mitään uutta ilmene.

Päätöksestä on informoitu Sukuseurojen keskusliittoa ja toivon isomman taustavoiman saavan muutosta aikaan.Yhteydenpito lainlaatijoihin on saanut kannustavan vastaanoton ja toinen tapa viedä asia päätökseen.
Kaiken kaikiaan olemme toimineet esitaistelijoina ja tehneet voitavamme.

Näin äitienpäivän aikaan onnea kaikille äideille ja heidän läheisilleen.
Tavataan Kuhmossa kesällä 2017

Risto Piironen

0 Kommentit
13 May 2017 : Piira


Tuula Piiraisen muistolle

Arvoisat sukuseuran jäsenet

Minun on ilmoitettava surullisesta asiasta, joka on kohdannut seuraamme.

Pitkäaikainen rahastonhoitaja,aktiivinen seuran kehittäjä ja voimavaraTuula Piirainen menehtyi 1.2.2016 kotonaan Kuhmossa rakkaan miehensä kunniapuheenjohtajamme Jorman syliin.

Omaisten toivomuksesta ilmoitan menetyksestämme vasta nyt.

Tuula Piiraisen muistolle

Tuula Piirainen o.s. Romo syntyi Helsingissä 9.4.1950. Lapsuuden aika ja koulunkäynti tapahtui Haagassa. Ylioppilaaksi hän kirjoitti Pohjois-Haagan yhteiskoulusta vuonna 1969 yleisarvosanalla laudatur.

Opiskelupaikaksi valiutui eri vaihtoehdoista Helsingin Kauppakorkeakoulu, jossa pääaineina olivat kielet, kauppakirjeenvaihto ja muut kaupalliset aineet.

Kieliopinnot veivät hänet kesällä 1971 Saksaan, jossa sitten tapasimme. Alkoi yhteinen taipaleemme, jota on kestänyt hänen pois nukkumiseensa 1.2.2016 saakka. Kamppailu pitkää ja vaikeaa sairautta vastaan päättyi kotona.

Kesällä 1975, reilun vuoden Saksassa yhdessä vietetyn opiskelun ja työn jälkeen, päätimme muuttaa Kainuuseen. Silloin alkoi Tuulalla opettajan työura, jonka parissa hän sitten oli aina sairauden aiheuttamaan äänen menetykseen vuonna 2005. Pisin työrupeama oli Kuhmon ammattikoulussa. Kuhmon kotimme valmistui 1981.

Tuula piti opettajan työstään, josta poisjääminen oli hänelle henkisesti kipeä, kun hän joutui siitä luopumaan. Suru oli myös siitä, että hän joutui lopettamaan matkailuoppaana toimimisenkin. Lukemattomat ovat ne koti- ja ulkomaalaisten matkailijoiden ryhmät, jotka hän opasti Kainuun ja Kuhmon asioihin.

Työn ja harrastuksen loppuminen toi uuden harrastuksen: sukututkimuksen. Tutkimalla omaa sukuaan ja sitten myöhemmin myös Piiraisten sukua, hänelle selvisi, että hänen juurensa johtivat isän puolelta Taipalsaarelle ja äidin puolelta Ilomantsiin ja peräti Katerman Tikkaseen. Hän itse sanoikin olevansa paluumuuttaja Kuhmoon. Sukututkimuksessakin hän kehittyi erittäin taitavaksi, ja sai ansioistaan nimityksen Eskil Piira Sukuseura ry:n kunniajäseneksi.

Tuula oli monessa yhdistyksessä ja harrastuksessa mukana hiljaisena toimijana; ei koskaan parrasvaloissa viihtyvänä, vaan hiljaisena puurtajana, useimmiten sihteerinä ja rahastonhoitajana. Hänen isänsä oli sotaveteraani, mikä innosti häntä olemaan aktiivi toimija Kuhmon Sotaveteraanit ry:ssä. Hänelle on myönnetty Suomen Sotaveteraaniliiton ansioristi.

Samaan aikaan palkkatyön kanssa Tuula toimi myös yrittäjänä. Kainuun Yrityspalvelu Ky on ollut yli 30 vuotta meidän yhteinen perheyrityksemme, päätoimialana matkailuun liittyvät tehtävät. Kansainvälisyys on ollut perheessämme jokapäiväinen elämänmuoto.

Lukeminen oli Tuulalla koko elämänsä ajan hyvin tärkeää, samoin perhe ja yhteinen puutarhaharrastuksemme. Tuula piti luonnossa liikkumisesta, ja Ontojärvi oli hänelle hyvin mieluisa. Paljasjalkaisesta Helsingin tytöstä tuli siis kuhmolainen.

Minä, kolme lastamme ja lapsenlapsi, jäämme suuren surun ja kaipauksen valtaan.

Jorma Piirainen

puoliso


0 Kommentit
24 Feb 2016 : Piira


<< 1 2 >>

Powered by CuteNews

Yhteystiedot (lähetä sähköpostia klikkaamalla): puheenjohtaja, sihteeri, varapuheenjohtaja,
rahastonhoitaja, Sukututkija Jorma Piirainen

Sivuston teknisissä asioissa ota yhteyttä: webmaster.